Hagyományos és CNC esztergagépek

Hagyományos esztergagépek

A hagyományos esztergagépek az egyedi gyártásban kapnak szerepet. Alkalmasak egy-egy darab, vagy kis szériájú alkatrészek megmunkálásra, valamint a bázis felületek előkészítésére és karbantartási munkák elvégzésére is.

ZMM hagyományos típusú esztergák bármelyike masszivitásuknak, megbízhatóságuknak, rendkívül hosszú élettartamuknak köszönhetően kiváló választás kis szériájú illetve egyedi alkatrészek legyártására.

Sík ágyas esztergagépek

A ferdeágyas esztergáknál masszívabb felépítésűek, így alkalmasabbak nehéz és hosszú munkadarabok megmunkálására. Hagyományos felépítésüknek köszönhetően könnyen kezelhetőek. Hátrányuk, hogy a kisebb átmérőjű munkadarabok forognak el a szán felett, mint a ferdeágyas kiviteleiknél.

Ferde ágyas CNC esztergagépek

A síkágyas esztergagépeknél termelékenyebbek. A nagyobb munkadarabok fordulnak el a szán felett.

CNC karusszel esztergagépek

A nagy síktárcsával rendelkező gépek nagy átmérőjű, tárcsa jellegű munkadarabok megmunkálására alkalmasak. A megmunkálandó anyagokat könnyen ki lehet állítani és biztonságosan megmunkálni.

Hosszesztergák

Nagy sorozatú, akár bonyolult alkatrészek rúdból történő, nagy szériaszámú megmunkálására alkalmasak. Abban különböznek más esztergagépektől, hogy a főorsó a munkadarabot a Z-tengely irányában mozgatja megmunkáláskor, ezért a szerszámok nem mozognak a Z-tengely mentén. A szerszám X, Y és B tengely irányában mozog – radiális, axiális és szögalatti irányokban.

A Gordiusz Alfa CNC eszterga választéka típus és márka tekintetében is a legnagyobb hazai felhozatalt kínálja.

Forgalmazott márkáink:

Feeler esztergagépek

Legnagyobb szerszámgép beszállítónk az FFG Grouphoz tartozó Feeler. Az FFG cégcsoport a világ legnagyobb CNC szerszámgépgyártója, amely 28 gyárban végez szerszámgépgyártást Amerikától Európán keresztül egészen a Távol-Keletig. Az FFG-hez tartozó világmárkáknak a Gordiusz Alfa kizárólagos forgalmazója.

PolyGim esztergagépek

Az 1978-ban alapított tajvani PoLyGim kezdetben kizárólag hagyományos berendezéseket gyártott, CNC esztergagépek 1997 óta szerepelnek a termékkínálatukban. A folyamatos innovációnak és fejlesztésnek köszönhetően jelenleg a világ élvonalába tartoznak az esztergagépek gyártásában.

Jinnfa esztergagépek

A fejlett technológiájáról híres Jinnfa több mint 40 éve foglalkozik esztergagépek gyártásával. Termékpalettájukban a svájci típusú eszterga és a síkágyas CNC esztergagép egyaránt megtalálható.

CNC-Takang

A CNC-Takang Tajvan egyik vezető szerszámgépgyártója. A 44 éves múltra visszatekintő vállalat hagyományos és CNC esztergagépek készítésével is foglalkozik.

Ferdeágyas CNC eszterga, CNC hosszeszterga, síkágyas CNC eszterga, több orsós CNC eszterga is megtalálható termékportfóliónkban.

Tekintse meg esztergagépeinkről készült fényképeket és videókat!

FTC esztergagépek

FT esztergagépek

FVT esztergagépek

HT esztergagépek