BLS fiberlézer: A masszív gépváz szilárd és stabil alapot biztosít az optikai kábel és a nagysebességű állványos hajtásrendszer számára. Ez a kialakítás a legmagasabb gyorsulási és lassulási sebességet garantálja, mechanikai rezgés nélkül. A BLS fiberlézer-ben a legújabb lineáris hajtástechnológia és a magas lézerteljesítmény biztosítja a vágási lehetőségek széles körét, a nagyfokú rugalmasságot és az egyszerű használatot.

Miközben vékony anyagokat akár 20 méter/perc sebességgel is képes vágni, megbízható eredménnyel dolgoz fel akár 25 mm vastag lágyacélt is állandó, magas minőségű felületkialakítással. A nagynyomású vágófej 5˝, 7,5˝ vagy 10˝-es vágólencse befogadására alkalmas. Biztonsági rendszer akadályozza meg a vágófej és a munkadarab ütközését. A lézervágó két oldalán tolóajtók helyezkednek el, melyeken át a vágóterület könnyen és gyorsan hozzáférhető.

BLS-F LÉZERVÁGÓK ( FIBERLÉZER ): SZÉLESKÖRŰ FELHASZNÁLHATÓSÁG
A BLS-F szállézeres lézervágó berendezés a legmagasabb minőségű munkadarabokat kínálja a vékony fémlemez-vágás terén, a legmagasabb munkadarab-pontossággal és a legnagyobb hatékonysággal. Maximálisan kihasználja az energiatakarékos, szilárdtestes lézerszál magas vágási sebességét. Egyaránt megbízható minőségben vág vékony rozsdamentes acél és alumínium lemezeket, illetve színesfémet, például rezet, bronzot. Akár 16 mm-es vastagságig vág lágyacél lemezeket salakmentes minőségben.

A berendezés tökéletes megoldást kínál kisebb gyártóműhelyek számára, de CO2 vágórendszerekkel már rendelkező gyártó cégek számára is, kiegészítő, takarékos megoldásként. Nincsenek optikai alkatrészek, például tükrök a lézerforrásban és a lézernyalábot továbbító gépben. Éppen ezért a tükrökkel kapcsolatos költségek, illetve az optika beállításából eredő termelés kiesési idő megszűnnek. A szilárdtestes technológiánál nincs szükség lézergázra a sugárnyaláb létrehozásához, ezáltal csökken a környezetkárosító kibocsátás is. Rövid idő telik el egy adott alkatrész mozgatásával vagy vágási sebességre való felfutásával. Mindhárom tengely mozgatását lineáris hajtás látja el. A háromtengelyes, lineáris hajtásrendszer a kiemelkedő pontosságot és pozicionálást is garantálja. Ezen felül megszűnik a jellemzően golyósorsós vagy fogasléces rendszerekhez köthető alkatrészkopás.

BLS-NEO LÉZERVÁGÓK ( FIBERLÉZER ): MAGAS TERMELÉKENYSÉG – MAXIMÁLIS PRECIZITÁS
A BLS-NEO szállézeres lézervágó jelenti a legjobb megoldást a finom anyagokat megmunkáló felhasználó számára vágásminőség, precizitás, magas vágási sebesség és alacsony költség tekintetében. Ezen tulajdonságok mindegyike elérhető magas vágási sebesség mellett.

A BLS-NEO-val nagy illetve speciális méretű lemezek vághatók, és teljesítménye versenyképes az iparág hasonló, szállézeres lézervágó berendezéseivel.

KIEGÉSZÍTŐ TERMÉK
BAYKAL EYE: LÉZERVIZSGÁLÓ RENDSZER
A Baykal EYE kategóriájának első önkalibráló lézervizsgáló rendszere. „Első darab vizsgálatra”, minőségjelentésre (SPC, ISO, Lean stb.), automatikusan létrehozott vizsgálatok elkészítésére szolgál.A Baykal EYE olyan alapvető előnyöket kínál, melyek támogatják üzeme fejlesztését és vállalkozása fenntartását – gyorsabb megtérülés, termelési volumenoptimalizálás, alacsonyabb munkadarabköltség, kevesebb selejt, illetve magasabb vevőelégedettség.

BAYKAL LÉZERVÁGÓK : MAXIMÁLIS TERMELÉKENYSÉG ÉS RUGALMAS ANYAGVÁLASZTÉK