A világ legnagyobb élhajlító gépe

worlds_largest_pressbrake_800pxl
A közel 70 évvel ezelőtt Törökországban alapított BAYKAL cég az elmúlt 30 évben a világ egyik legnagyobb - lemezmegmunkáló berendezéseit gyártó és forgalmazó - cégévé nőtte ki magát. Napjainkban közel 120 országba szállítanak gépeket. Ezt a tekintélyt parancsoló eredményt a folyamatos fejlesztéseknek és az állhatatos munkának köszönhetően sikerült elérni.

Termékpalettájukon az élhajlítók, lemezollók, stancolók mellett a plazmavágók és fiber-lézervágók is megtalálhatóak. CNC élhajlítóik akár 20 méteres hajlítási hosszban és 6000 tonna kapacitással is rendelhetőek. AZ Egyesült Amerikai Államokban telepítették a világon jelenleg is legnagyobb kapacitású, 6000 tonnás élhajlítóját, mellyel alkalmanként 3-inch vastagságú Hardox illetve Weldox anyagokat hajlítanak, akár 6800 miliméteres hosszban is.

Egy németországi gyártó megkeresésére készült az alábbi képen látható, 20200mm hosszú hajlításra képes, 2500 tonna kapacitású tandem élhajlító:

Egyedi gyártásra készült tandem élhajlító

Természetesen, ahogy azt korábban már említettük a BAYKAL nem csak az élhajlítók területén alkot maradandót. Legújabb fejlesztéseiknek köszönhetően a kompakt, 1,5 * 3 méteres asztalmérettől az akár 3 * 15 méteres, egyedi igény szerint kialakított asztalméretig bármilyen lézervágó elérhető. A kompakt berendezés helyszíni összeszerelést nem igényel, a működtetéshez szükséges perifériák csatlakoztatása után beüzemelésre kész.

Baykal lézervágó

Ugyanilyen elven a plazmavágó berendezések is elérhetőek, de itt az asztalméret még nagyobb intervallumban. 1,5 * 3 méterestől a 4 * 28 méterig mozog. Ezek a berendezések komplex gyártósorként is alkalmazhatók, mint például a katari football-világbajnokság stadion-szerkezet elemeinek gyártásához:

A képen lemezadagoló rendszer, két – egyenként 7100mm hosszú, 700 tonnás élhajlító, és egy 14 méter hosszú plazmavágó látható.

A BAYKAL az elmúlt évtizedek gyakorlatát hűen követve, folyamatos fejlesztésekkel törekszik az egyre hatékonyabb, környezetkímélő és automatizált megoldásokra, mellyel egyértelműen a jövő fémipari vállalkozásainak pilléreivé válik.

Megosztás