Pályázatok

Pályázatok

Kedvezményezett neve: “GORDIUSZ ALFA” Gépipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: “GORDIUSZ ALFA” Kft. eszköz beszerzésével termékpaletta bővítése
Támogatás összege: 24 500 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 70%
Projekt befejezési dátuma: 2021.06.30.
Projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00804

Projekt tartalma: 

A Gordiusz Alfa Kft. 1999-ben alakult, azaz több mint 20 éves szakmai tapasztalat van a hátunk mögött. Mára közel 30 világszínvonalú gyártót képviselünk ezek közül többet kizárólagosan képviseleti jogokkal forgalmazzuk az iparág elismert termékeit Magyarországon és a környező regionális piacon.

Összességében legfontosabb feladatunknak, a műszaki megoldások szállítását tekintjük, legyen szó szerszámgépről, alkatrészről, szervizről, automatizálásról, cégfejlesztésről, beszállító láncok fejlesztéséről vagy termelésirányítási rendszerről.

Komplex szolgáltatást nyújtunk ügyfeleinknek, hogy mindent egykézből tudjanak kivitelezni, hogy segítsünk a jelen és jövő technológiai kihívásainak megfelelni és mindezt racionális gazdasági döntésként kezelni, aminek meg kell térülnie az ügyfél számára.

A több évtizedes iparban szerzett tapasztalat után, az Ipar 4.0 bevezetésének további támogatásaként, elkezdtünk automatizált és ipari robot müködtetésű speciális egyedi gépek és rendszerek megvalósítását is. Az automatizálás terén nyújtott szolgáltatásainkban látjuk a cég fejlődését.

A pályázat segítségével géptartozékok tengelyszimmetrikus alkatrészeinek, menetes rögzítőelemek, kerekek és görgők gyártása vált lehetségességé. Alvállalkozó bevonása nélkül, rövidebb határidővel leszünk képesek önállóan legyártani a fenntebb felsorolt munkadarabokat. Mindezeknek köszönhetően javul cégünk versenyképessége a piacon, ami további megrendeléseket jelenthet. 

A gépparkbővítés miatt lehetőségünk nyílik új megrendelések akvirálására, ami növeli a szóban forgó területen a munkaerő igényt és ezáltal szükségessé teszi az erőforrásaink átcsoportosítását. Így például az eddig a technológiai osztályon dolgozó kollégák munkáját és szaktudását fel lehet használni a szervizcsapat támogatása céljából, így képesek lehetünk a meglévő alkalmazottainknak munkát biztosítani.