Keresés
Close this search box.

Additív technológia

2019-től kezdődően a meglévő ágazataink mellett jelentős kapacitást fordítunk az ipari robotikai megoldásokra is. A cég szakmai portfóliójában fontos szerepet foglal el a GORDIUSZ ADDITIVE divízió, mely a 3D nyomtatás és a hozzá szorosan kapcsolódó termékekkel specialistájává vált.

Az additív technológiák jelentősen átalakítják az eddig megszokott gyártási folyamatokat, alkalmazásukkal gyorsabb prototipizálást, költséghatékonyabb és rugalmasabb gyártást tehetünk lehetővé. 

A 3D nyomtatók a hagyományos gyártási folyamatokkal ellentétben képesek az ötletet rövidebb idő alatt termékké alakítani, több iterációnak helyet hagyva, alacsonyabb költséggel létrehozni. A technológia további fejlődése és elterjedése az alkalmazott anyagok fejlődésétől is függ, számos előnye miatt azonban már most egyre több cég és ágazat választja az additív gyártásra való részleges, vagy teljes átállást, ezzel új lehetőségeket megnyitva a geometriai limitációk feloldására és a beszállítói hálozat igények csökkentésére.