Gordiusz Additív a GyártásTrend technológiai Magazinban

Gordiusz Additive a GyártásTrend Magazinban

 

LOOP 3D ipari műanyagnyomtatók

LOOP PRO X 3D

A kiváló minőségű alkatrészekből készült LOOP PRO X 3D nyomtatóval elérhetővé vált, hogy kiváló ár-érték arány mellett már bárki csúcstechnológiát alkalmazhasson.

A nagyméretű 500 x 350 x 500 mm-es nyomtatótér egyaránt lehetővé teszi a kis mennyiségű, többszörös gyártást, valamint a nagyméretű modellek egy darabban történő nyomtatását is.

A LOOP által nyomtatott modellek kimagasló tűréssel és gyönyörű felületminőséggel rendelkeznek. Funkcionalitás tekintetében a gép a megszokott PLA fő alapanyag helyett kifejezetten poliamid (carbon és üvegszálas adalékkal dúsított) szálerősítésű alapanyagokra lett kifejlesztve. A fenti két filamentet a Gordiusz saját alapanyag spektruma bővíti.

Főbb jellemzői:

 • Kompozit 3D nyomtatás
 • Intelligens, felhő alapú szoftver
 • Moduláris elektronika, amiben a fej, a szintező és a vezérlőegységek is egy mozdulattal cserélhetőek, így a nyomtató szerviz és/vagy állásideje közel nullára csökkenthető
 • Folyamatos monitoring, élő kamerafelügyelet

Legnagyobb piaci előnye:

 • Céges hierarchia rendszerbe is beépíthető, egyedi jogosultságok oszthatók ki
 • Flottakezelő és egy projektmenedzsment rendszerrel rendelkezik
LOOP 3D műanyagnyomtatók széleskörű felhasználásra

ROBOZE 3D műanyagnyomtató

Az olasz Roboze ipari 3D nyomtatók innovatív fejlesztésével és gyártásával foglalkozik, specialitása a fémeket is helyettesítő szuperműanyagok nyomtatása. Saját levédetett technológiájukat alkalmazva kínálnak felső kategóriás nyomtatókat, melyekkel kiaknázzák a 3D nyomtatás és a fejlett szuperpolimerek és kompozitok kombinációit, ami eddig nem volt látható a piacon.

A Gordiusz Alfa mind az öt, főképp méretben eltérő Roboze nyomtatót kizárólagosan forgalmazza Magyarországon. Ezek a nyomtatók az ipar mind a két kategóriáját lefedik: míg a OnePRO és a PlusPRO a professzionális gyártásra fókuszál, addig az ARGO 350, 500 és 1000 széria (melyek nevei méretüket indikálják) a gyártásba való beilleszkedésre lettek tervezve.

Maximum 450°C-ig fűthető fejüknek és 180 °C-os kamrahőmérsékletének köszönhetően könnyedén nyomtatnak olyan anyagokkal, melyek az esetek legtöbb részében fém alkatrészeket is teljes értékűen helyettesíteni tudnak:

 • Alapanyagaik többek között: Helios PEEK, Carbon PEEK, Carbon PA, ULTEM™, PC-Lexan, PP, ESD-ABS… (szuperpolimerek; összesen tizenegyféle alapanyag)
 • Extra pontos és megismételhető alkatrészek
 • Akár 1000x1000x1000mm-es használható gyártótér
 • A végfelhasználás szempontjából sok esetben végre egyenrangúvá teszik a 3D nyomtatást az olyan hagyományos módszerekkel, mint a CNC megmunkálás és a fröccsöntés
 • Az ARGO széria teljes távfelügyelete, saját termelés irányítási rendszere:
  •  csökken a beavatkozási idő
  •  folyamatosan garantálja a legmagasabb szintű termelékenységet.
  •  A rendszer az összes műveletet és folyamatparamétert eltárolja, így minden egyes legyártott alkatrészről könnyen hozzáférhető riport készülhet.
Roboze 3D műanyagnyomtató
Roboze 3D nyomtató szuperműanyagok nyomtatására is

3D SZKENNEREK térhódítása a gyártásban – SCANTECH

A 3D szkennerek joggal lettek a gyártási folyamat pótolhatatlan egységei, megjelenésükkel új kapuk nyíltak meg a 3D digitalizálás előtt. Különböző típusait széles körben alkalmazzák gépgyártástól kezdve a lemeztechnológián át az űrrepülésig. Az ügyfelek előszeretettel használják a 3D nyomtatás kiegészítő eszközeként.

A TOP3 szempont, amiért érdemes rá beruházni:

 • Reverse Engineering (műszaki visszamodellezés): amennyiben egy termékről valamilyen oknál fogva nincs műszaki rajz, és bonyolultsága miatt hagyományosan több tucat munkaórát venne igénybe a megrajzolása, néhány mozdulattal lehetőség van a visszamodellezésére és igény szerinti továbbfejlesztésére.
 • Extra pontosságú minőség-ellenőrzés: hegesztés, vágás és hajlítás utáni érintésmentes végtermék és minőség-ellenőrzés
 • Direkt reprodukálás: a szkennelt állomány 3D nyomtatásra küldése.
SCANTECH 3D szkennerek

A Gordiusz Alfa Kft. Additív üzletága a SCANTECH 3D szkennereket képviseli Magyarországon. Ezek változatai:

 1. kézi szkennerek: magas szabadságfokkal rendelkeznek. Változó feladatokra és különböző, egyedi alkatrészek digitalizálása esetén
 2. automatizált szkennerek: állandó folyamatok minőségellenőrzésére ajánlott.

A szkennerek kiválasztása a Gordiusznál kizárólag egyedileg, alkalmazás-specifikusan történik. Szakmai egyeztetésekhez tapasztalt mérnökgárda áll az ügyfelek rendelkezésére.

Megosztás