CNC palástköszörű

Rövid leírás

Adatlap

Részletes leírás

Gépalap: 

massszív, dobozos, bordázott alap Meehanite öntvényből készült, amely kiváló szilárdságot biztosít a gép stabilitásának biztosítására. A hőkezelésen átesett öntvények feszültségmentesítésen is átestek a garantált deformációmentesség végett. Egy széles V és szintén széles lapos vezeték felel a Z tengely megvezetéséért. A kombinált vezetéktípus és a közöttük fellépő széles fesztáv növeli a szerszámgép stabilitását. Az asztal hosszirányú vezetékrendszerét előmunkálják, edzik, majd megeresztés után köszörülik és hántolják a csúszóvezetékek összefekvő felületeit.  

Tárgyorsó: 

A robosztus és merev szekrényben a tárgyorsó 8db ferde hatásvonalúprecíziós csapággyakerült megtámasztásra, hogy ellenálljon a tengelyirányú és radiális aktív és passzív erőknek. A tárgyorsót egy fokozatmentes szervomotor hatja (G20/25P kivétel).  

Szegnyereg: 

A masszív, öntvényházas szegnyereg hüvelye edzett ötvözött acélból került kialakításra. A megtámasztáshoz felhasznált hidraulikus nyomás állítható. 

Korongorsó: 

A korongorsó futását hidrosztatikus és hidrodinamikus csapágyazás biztosítja, ami nagynyomású olajfilmmel van körülvéve, hogy elkerüljük a fém-fémmel történő érintkezését. A leírt kialakítás nagy merevséggel és a magas rezgéscsillapítási teljesítménnyel párosul 

Keresztszán (X tengely): 

A kopásálló bevonatolásnak, a hántolásnak és az automata kenőrendszernek köszönhetően a korongorsó elmozdulása lágy és akadásmentes. A korongorsó szánjának mozgatásáért egy AC szervomotorral hajtott precíziós golyósorsó felel. A zárt rendszerű pozícióvisszacsatolás érdekében az X tengely egy nagyfelbontású lineáris mérőléccel is el lett látva, a kimagasló pozicionálási és ismétlési pontosság végett.  

Munkaasztal: 

Az asztal hidrodinamikus vezetékrendszerrel került kialakításra. A munkaasztal egy olajfilmen mozog anélkül, hogy fennállna a gépelemek közvetlen egymáson történő csúszása (fém a fémen). A szánok folyamatos kenését egy automatikus olajzórendszer végzi. A Z tengely mozgatásáért egy AC szervomotorral hajtott, előfeszített precíziós golyósorsó felel.  

Automata kenőrendszer: 

csúszósínek, a golyósorsók és a főorsó folyamatos kenését egy automatikus kenőolajrendszer biztosítja. A hűtő és a kenőrendszer a szerszámgépen kívül helyezkedik el, hogy elkerüljük a nemkívánatos vibrációt és melegedést. 

Vezérlő: 

Fanuc nullás vezérlő számos üzemmódot, alkalmazási formát, G kódos programozási rendszert, beépített makrókat, alprogramokat, eltolási lehetőséget, inkrementális és abszolút programozási lehetőséget biztosít, ami megkönnyíti a gépkezelő mindennapi munkáját.  

Variálhatóság: 

GP széria CNC vezérelt tagjai opcionálisan elláthatók: 

– furatköszörűvel 

– 3 pofás tokmánnyal 

– patronos tokmánnyal 

– papírszűrővel és mágneses leválasztó egységgel 

– tapintós bemérővel 

– résfigyelő eszközzel 

– automata kőkiegyensúlyozással 

– külső átmérő méret ellenőrzésére alkalmas eszközzel 

Ajánlatkérés erre a termékre!

CNC palástköszörű