FFG-Feeler VMP APC sorozat

Rövid leírás

Palettacserélős megmunkálóközpont függőleges főorsó kivezetéssel a nagyobb szériák effektív gyártásához.

Adatlap
Fájlnév: FFG-Feeler VMP 3-tengelyes megmunkálóközpont katalógus
Fájlméret: 6 MB

Részletes leírás

Gépváz: 

Az alap és az oszlop magas minőségű szürkeöntvényből (FC300) készül, nagyszámú belső merevítéssel, ami jó rezgéselnyelése végett stabilabb megmunkálást biztosít. A gép főbb részeit korszerű végeselem módszerrel (FEM) tervezték és analizálták, hogy biztosítsák a gép merevségét, nagy pontosságát és tartósságát. Az alacsony súlypontú A-alakú oszlop nagy merevséget és precíz megmunkálást biztosít. 

Lineáris megvezetés: 

VMP német gyártmányú gördülő vezetékekkel rendelkezik az XY és a Z tengelyeken. A gördülő sínek a gépalkatrészek transzlációs mozgásának vezetőelemei. A gördülő vezetékek fő előnyei a nagy pontosság és merevség, a zökkenésmentesség.  

Főorsó: 

A gép kiegyensúlyozott precíziós orsója kiváló minőségű, ferdehatásfokú, többlépcsős csapágyrendszert használ. Az alapkonfiguráció esetén az elektromos motorról a nyomatékot egy bordás szíj viszi át a főorsóra (Belt drive). Előnyei a szíjtárcsák és övek gyártásának egyszerűségében és olcsóságában, a sima és csendes működésben, a rugalmasságban, a rezgések hatásának mérséklésében rejlik. 

Szerszámcsere: 

VMP-23Aapc 20 db szabadhelyes automata szerszámváltóval rendelkezik. A manipulátor karnak köszönhetően a gép a főorsóból a tárba és a tárból a főorsóba egyidőben cseréli át a szerszámokat. Az azonnali szerszámcsere ideje 2,0 másodperc. A szerszámtár az óramutató járásával megegyező és ellentétes irányban is tud forogni, hogy a lehető legrövidebb idő alatt elvégezhesse a soron következő szerszám előválasztását. Opcionálisan növelhető továbbá a szerszám tárhelykapacitás is.  

Asztalmozgatás: 

A szánok mozgatását valamennyi tengelyen 4 kW-os szervomotorok végzik. A forgómozgást golyós orsó és előfeszíthető anyapárok kapcsolata alakítja át transzlációssáA golyósorsók nagy merevséggel, köszörült felületi minőséggel és pontossággal bírnakAz anyák nincsenek közvetlen érintkezésben a menetes szárral. Ezáltal a csúszó súrlódást kiváltja a gördülő, ami jelentősen csökkenti a súrlódó erőt 

Forgácskezelés: 

Az ágy szerkezete megkönnyíti a hatékony forgács eltávolítást. A keretben széles csatornák kerültek kialakításra megfelelő lejtéssel, hogy ezekkel biztosítják a forgács tovább szállítását a forgácsszállító kiegészítőhöz. Hatékony áramlást biztosít az erőteljes öblítőrendszer (opció), ami kimossa a forgácsot a munkaasztal mindkét oldaláról. A gyorsabb és jobb elszállítás érdekében a gép felszerelhető opcionális forgácskihordókkal. A forgács típusától függően kaparó láncos vagy csiga típusú szállítószalagok állnak rendelkezésre. 

Vezérlő: 

A VMP gépek a Fanuc 0i-MF CNC rendszerrel vannak felszerelve, ami ideális széles körű alkalmazásokhoz, ahol pozíciószabályozásra és magas PLC teljesítményre van szükség. A 0i-MF vezérlő kompatibilis a Fanuc korábbi verzióival. Ez a CNC rendszer egyszerűen működik, és rendelkezik az összes szükséges intelligens szoftver funkcióval az összetett műveletekhez. Opcióként választhatunk egyéb vezérlést is: Siemens 828D / Heidenhain TNC 640. 

Paletta cserélő: 

A paletta cserélő célja, hogy minimalizálja a munkadarab cseréjéből fakadó mellékidőket azzal, hogy több munkaasztalt biztosít a megmunkálandó darabok rögzítése céljából. Így lehetőség van a munkadarab cseréjére a megmunkálással párhuzamosan. A gép kétpalettás rendszerrel van ellátva. A cserét egy bütykös kiemelő-átfordító mechanizmus látja el, a paletta csere ideje VMP23 esetén 6 másodperc. A paletta (munkaasztal) alapverziója furatos kiosztású, amire speciális gyorsrögzítő befogókat (nem az ajánlat része) lehet felhelyezni a gyorsabb és pontosabb darabcsere elvégzése végett. Opcionálisan elérhető a szerszámgép a hagyományos T-hornyos asztalkialakítással is. 

Variálhatóság: 

A VMP széria tagjai opcionálisan elláthatók: 

– Főorsón keresztüli hűtéssel, 

– 4. tengellyel, 

– automata ajtóval, 

– szerszám és munkadarab bemérővel, 

– hőkompenzációs rendszerrel, 

– forgácskihordóval. 

Ajánlatkérés erre a termékre!

FFG-Feeler VMP APC sorozat