FFG-Sigma Flexi 5-tengelyes megmunkáló központ

Rövid leírás

Szimultán öttengelyes megmunkáló központ. A mozgóasztalnak és a szimultán vezérelhető öt tengelynek köszönhetően a felhasználhatósága jóval rugalmasabb, mint a bölcsős kialakítású gépeknek. Egy öt tengelyes megmunkáló központ nem csak szimultán munkákra alkalmas, csökkenteni lehet a gyártási mellékidőt és a felfogások számát, ami jelentősen növeli a termelékenységet.  

Adatlap
Fájlnév: JOBS FLEXI 5-tengelyes megmunkálóközpont katalógus
Fájlméret: 3 MB

Részletes leírás

Lineáris megvezetés, mozgatóelemek, mérőrendszerek: 

A Flexi széria gördülő vezetékekkel rendelkezik az X, Y, Z tengelyeken. A gördülő sínek a gépalkatrészek transzlációs mozgásának vezetőelemei. Az X, Y, Z tengely szervomotorjai által generált forgómozgást nagyméretű golyósorsók alakítják át transzlációssá. A gép pontosságát a három főtengely mentén felszerelt optikai mérőlécek és a forgótengelyeken elhelyezett nagyfelbontású enkóderek fokozzák. 

 

Főorsó: 

Flexi motororsó teljes egészben házon belül fejlesztett és gyártott, ezzel garantálva a megbízhatóságot és a tartósságot. A built-in főorsó lényege, hogy a motor állórész tekercselése közvetlenül a főorsóba kerül elhelyezésre, illetve annak részét képezi, így illesztési hiba nem jöhet szóba. A főorsó hűtéséről egy külső hűtőkör gondoskodik. A hűtés módja folyadékhűtés.  

 

B, C tengelyek: 

A gépben alkalmazott B tengely kialakítását is a Sigma házon belül fejlesztette és gyártja. A forgóasztal (C tengely) 660 mm átmérőjű. Mindkét tengely mozgatásáért egy-egy nagy teljesítményű nyomatékmotor felel. Ez a motor a nagy nyomaték mellett nagy sebességet, pontosságot és holtjátékmentességet biztosít. 

 

Szerszámcsere: 

A Flexi széria szerszámtára független a gép tengelymozgásaitól, ami jó megközelíthetőséget biztosít. Így a munkaciklus alatt is betölthetjük a tárba a szükséges szerszámokat.  

 

Hőkompenzáció: 

A stratégiai pontokon elhelyezett szondáknak köszönhetően a hőmérsékletváltozásból adódó hőtágulás automatikusan szoftveresen kompenzálásra kerül. Így állandó ismétlési és pozicionálási pontosságot érhetünk el. 

 

Dinamikus beállítás: 

Ez a funkció forgácsolás közben lehetőséget biztosít, hogy optimalizálhassuk a szerszámgép dinamikus viselkedését. 5 különböző mód közül választhatjuk ki a megmunkáláshoz leginkább megfelelő üzemmódot a nagyteljesítményű nagyolástól kezdve a precíz simító üzemmódig.  

Ajánlatkérés erre a termékre!

FFG-Sigma Flexi 5-tengelyes megmunkáló központ