Mozgóoszlopos síkköszörű

Rövid leírás

Mozgó oszlopos elrendezésű síkköszörű hidraulikus hosszirányú mozgással a közepes méretű alkatrészek precíziós megmunkálásához. 

Adatlap

Ajánlatkérés erre a termékre!

Mozgóoszlopos síkköszörű

Részletes leírás

Vezetékrendszer és váz: 

Az asztal hosszirányú vezetékrendszerét előmunkálják, edzik, köszörülik, majd hántolják a csúszóvezetékek összefekvő felületeit. Ez a nagy pontosságú kézi megmunkálás csökkenti a stick-slip (akadó csúszás) jelenségét. A széria vázának valamennyi eleme mind ellenőrzött Meehanite öntvényből készült. A vezetékek indukciós edzése után kettős megeresztésen estek át az öntvények, különös figyelmet fektetve a feszültségmentesítésre.  

Mozgások: 

Hossz– és keresztirányban két dupla V alakú vezetékezéssel bír a gép. A hosszirányú előtoló mozgás hidraulikus, a keresztirányú pedig automata. A függőleges tengely rendelkezik gyorsjárattal felfele és lefele egyaránt. 

Hidraulikus rendszer: 

Két független működésű hidraulikus hengerrel van ellátva a gép. A dugattyúrudak speciális pozíciókban vannak elhelyezve. Ez a speciális hidraulikus rendszer eredményeképpen extra asztalmozgást kaptunk, megelőztük a hidraulika olaj túlzott melegedését és csökkentettük az irányváltásból adódó rezgéseket. A hidraulika tartály és a szivattyú egység el van szigetelve a gép vázától. Emiatt a gép váza nem veszi fel az olaj hőmérsékletét és nem okoz méretváltozást a szerkezetben, ami negatívan befolyásolná a munkadarab méretét.  

A főorsó: 

A precíziós magas merevségű főorsó szekrényes elrendezésű. Ez könnyebb hozzáférhetőséget és karbantartást jelent. A többszörös nagy pontosságú axiális és radiális súrlódásmentes csapágyazásnak köszönhetően a játék és az ütés minimális. Egy speciális ’greasefor-life’ csapágy kenőanyagnak és a megfelelő tömítésnek köszönhetően hosszú problémamentes munkaórákat visel el a csapágyazás.  

Kenés: 

A főorsó magas színvonalon tömített és zsírozott csapágyázása minimális karbantartást igényel. A hosszanti asztalvezetékek automatikus kenéssel vannak ellátva. Az olaj a hidraulikus rendszerből szűrökön keresztül jut el a csúszófelületekig és biztosítja a megfelelő kenést. A szűrő felfogja a 10 mikronnál nagyobb szemcséket és megelőzi az olaj idő előtti elhasználódását 

Variálhatóság: 

A PSGC széria tagjai opcionálisan elláthatók: 

– NC vezérlővel, 

– mágnesasztallal, 

– mérőlécekkel