CNC plazmavágó gép

Rövid leírás

A Baykal vállalat a hagyományos lemezollóktól a fiber lézeres technológiáig kínál termékeket a lemezvágási feladatokhoz. A plazma – és lángvágás akkor javasoljuk ha:

  • vastag alumínium, szénacél vagy rozsdamentes acélokat, nem túl bonyolult alkatrészeket kell vágni,
  • a termék elviseli a vágás síkjának 1-2° -kal a merőlegestől való eltérését, a darabok mérettűrése megengedi akár az ±0, 1 mm eltérést,
  • fontos a gyors vágás és a nagy termelékenység akár több vágófejjel is és
  • nem okoz problémát a nagyobb hőhatás övezet.

A plazmavágók standard asztalméret tartománya 1500x3000mm-től indul. Egyedi igényekre is tudunk megoldást szállítani – pl. akár 4 hidas, hidanként több vágófejes egyedi asztalméretű plazma- és lángvágó kialakításokkal.

 

Adatlap
Fájlnév: Baykal plazmavágó gépek katalógus
Fájlméret: 3 MB

Ajánlatkérés erre a termékre!

CNC plazmavágó gép

Részletes leírás

Baykal BPL-H plazmavágó gép

A Baykal plazmavágó rendszerek három kivitelben készülnek:

BPL-H

A legnagyobb igénybevételre tervezett változat. Több híddal és fejekkel is szerelhető, az asztaltól független mozgató rendszere biztosítja a pontosságot és terhelhetőséget.

BPS

Könnyített hídszerkezetű, kisebb terhelhetőséggel, de nagyobb tengelysebességekkel a közepes anyagvastagságokhoz javasolt. Lángvágó fejen kívül minden opció elérhető hozzá.

BPE PRO

Kompakt kivitelű, 1500x3000mm méretben érhető el. Egybeépítettsége gyors telepítést és könnyű átmozgatást tesz lehetővé igény esetén.

A plazma áramforrás technikai leírása

Az új XPR300™ a legjelentősebb előrelépést jelenti a plazmavágó technológiában.

  • A páratlan X-Definition™ használatával megnöveli a vágási minőséget a lágyacélon, a rozsdamentes acélon és alumíniumon
  • az új XPR300™ megnöveli a vágási sebességet

Ezek által drámaian javítja a termelékenységet és 50%-kal csökkenti a működési költségeket.

Az új könnyen használható funkciók és a rendszer optimalizálás révén az XPR300™ egyszerűen működik minimális üzemeltetői beavatkozással, ugyanakkor biztosítja az optimális teljesítményt és a páratlan megbízhatóságot.

XPR300™ műszaki adatok

HYPERTHERM Optimix automata gázkeverő rendszer

Hypertherm XPR Optimix

A legújabb fejlesztésű automata gázkeverő rendszer. Egyesíti a CORE a VWI képességeit és kiegészíti azokat 3 (Ar, H2 és N2) gáz diszkrét keverésének lehetőségével. A világ legrugalmasabb vágási kapacitását biztosítja rozsdamentes acélhoz, szénacélhoz és alumíniumhoz.

Hypertherm jótállása egy év a fejre és két év a rendszer többi részére. A Hyperthermnek a 10 és 40 °C munkakörülmény az ideális 100% munkaciklus mellett.

Vezérlés

Ahol True Hole és a 3D fej, és vagy a csővágás együttes igénye merül fel ott a Hypertherm EDGE Connect vezérlő szükséges. A továbbfejlesztett EDGE Connect megnövekedett por, ütés, rázkódás és hőhatás ellenálló képességgel rendelkezik és digitális rendszerű.

A Hypertherm vezérlők szoftvere a Phoenix™ Software, terítékkezelő szoftvere a Pronest.

Hypertherm EDGE connect

A Hypertherm ProNest piacvezető CAD/CAM szoftver rendszer, mely speciálisan a fémlemezvágó/ fémdaraboló gépek (lángvágás, plazmavágás, lézeres vágás, vízvágás) automatizálására lett tervezve.

Minden egyes opciós lehetősége egy programba integrált, így egy darab tervezésénél, bevételezésénél, befogásnál (automatikus vagy kézi), vágásnál (automatikus vagy kézi), CNC működtetésnél, fémlemeztároló megtekintésénél stb., minden elérhető egy ugyanazon programból anélkül, hogy különböző programok között kellene váltogatni.

True Hole technológia

A vágott lyukak hengerességét javító technológia.

A technológia nem alkalmas rozsdamentes vagy alumínium lemezek vágásához, csak lágyacélhoz. A maximum 1″ (25 mm) vastagságú lágyacélokhoz lett kifejlesztve, ahol a furatátmérő-anyagvastagság aránya 1:1 és 2,5:1 között mozog.

Hypertherm True Hole Technology bemutató video

3D plazma fej

Egyenes és ferde vágásra is alkalmas. Mágneses ütközés védelem és magasság érzékelés fokozza a biztonságát és az egyenletes minőséget. Programozható folyamatosan változtatható +-45 fokos tartományban alkalmas vágásra. 10m/perc vágási sebességgel és 0,1mm pontossággal. Z tengely max. elmozdulása 210mm.

3D plazma vágófej

Füstelszívó rendszer

Részekre osztott vágóasztal pneumatikusan mozgatott és CNC vezérelt ajtókkal.

Füstgáz szűrőrendszer

A beltéri füst és por elszívó rendszer egy önmagát sűrített levegővel tisztító rendszer. A poros levegő bekerül a szűrő kamrába, ahol a nehezebb részecskék lehullnak, míg a könnyebbeket a szűrő biztosítóbetétjének külső felülete tartja vissza. A biztosítóbetéten átáramló levegő megtisztul, majd a szűrő tetején található nyomókamrán át a kivezető egységen keresztül a légkörbe áramlik.

Egy pneumatikus kivezető rendszer biztosítja a cellák gyors és hatékony tisztítását. A rendszer lökéshullámot hoz lére, ami átáramlik a cella belsején, így leválasztva a porrészecskéket, melyek aztán a kamra aljára hullnak. A gép a kivezető kamrákat, illetve a füst és por kivezető körforgást összekötő vezetékekkel van felszerelve.