Keresés
Close this search box.

ARKU az EuroBlech kiállításon

ARKU szálcsiszolt alkatrész EuroBlech kiállítás

Október utolsó hetén, Hannoverben rendezték meg a legnagyobb európai lemezipari kiállítást, az EUROBLECH-et. A rendezvény 39 országból, 1300 kiállítóval és összesen 88.000 négyzetméteren mutatott be gépeket és ezekhez kapcsolódó technológiai újdonságokat. Az EUROBLECH 2022-ben zászlójára tűzte, hogy leginkább azokra a gyártási lánc automatizációkra és digitalizálációkra összpontosít, melyek nagyobb teljesítményt és hatékonyságot ígérnek a lemezfeldolgozó iparban.

A Gordiusz Alfa részéről 3 fővel képviseltettük magunkat a szakvásáron. Ebben a cikkben a német ARKU standján kiállított gépeket mutatjuk be.

Az ARKU köztudottan a stancolt, valamint láng-, lézer- és plazmavágott alkatrészek utáni felületkezelő gépek specialistája. Technológiai palettáján a lemezmegmunkáláshoz szükséges megoldások teljes skáláját mutatja be. A kiállításon működés közben is megtekinthette a látogató két fejlesztésük eredményét:

ARKU EdgeBreaker csiszoló kefék

Az egyik gép az EdgeBreaker® 6000-es modell, mely az EdgeBreaker® (EB) család univerzális tagja és ideális megoldást nyújt a lyukasztás és lézervágás utáni alkatrészek sorjázására. Ez a sorjázógép egyetlen menetben a következő folyamatokat fedi le:

 • Stancolt és lézervágott alkatrészek sorjázása: a tényleges sorjázási folyamat mindössze néhány másodpercre rövidül.
 • Alkatrészek felületkezelése: a korábbi „testvéreivel” ellentétben az EdgeBreaker 6000 egy munkameneten belül elvégzi a salak és a sorja eltávolítását és az élek lekerekítését.
 • Egyedülálló éllekerekítés: a folyamat során 8 egymással ellentétes forgó kefe biztosítja az optimális kerekítést szükség esetén akár 2 mm-es sugárig.
 • Univerzális: különböző méretű alkatrészek és szálcsiszolt felületek megmunkálására is alkalmas.
 • A leggyorsabb szerszámcsere: a beállítási idő minimalizálására minden egység gyorscserélő rendszerrel van felszerelve. A fejlesztés során nagy jelentőséget tulajdonítottak a könnyű tisztításnak és karbantartásnak is.
 • Automatikus kopásmérés: a rendszer folyamatosan ellenőrzi a szerszámok állapotát és kompenzálja a kopást.
 • Egyedi szoftvermegoldások: az intelligens szoftver (ARKU-Wizard) automatikusan kiválasztja a legjobb sorjátlanító szerszámot az adott megmunkálási feladathoz. Eltárolja a korábbi beállításokat. A felhasználóbarát és továbbfejlesztett programozással még tovább egyszerűsödött a gép felügyelete.

A helyszínen bemutatott másik gép a FlatMaster® 55 lemezegyengető volt. Az ARKU mérnökei ezt a technológiát a síkpréselt, lézer- és plazmavágott alkatrészek másodpercek alatti feszültségmentesítésére alkották meg.

Előnyös tulajdonságok:

 • 0,5mm-től 60mm vastagságig, akár nagy szilárdságú alkatrészek és kivágásokkal tűzdelt lemezek egyengetésére is ajánlott
 • Alkatrészek széles választéka: maximális átjárószélesség 800 mm-től 3000 mm-ig
 • Erőteljes teljesítmény: szervo-hidraulikus szintezőrés szabályozási rendszer
 • Hidraulikus túlterhelés elleni védelem a hajtás és a szintezőegység védelmére, reprodukálható szintezési eredmények.
 • Gazdaságos: gyorsabbá és megbízhatóbbá teszi a hegesztési és hajlítási utómunkafolyamatokat.
 • Gyors és egyszerű tisztítás
Megosztás